Ацидофилното мляко „Наринé” е млечнокисел продукт, който се приготвя чрез подквасването на пастьоризирано прясно мляко със закваска от ацидофилни бактерии Lactobacillus acidophilus.

Ние ви предлагаме първото ацидофилно мляко в България с ацидофилни бактерии от щам n.v. Ep 317/402.

 

 

Състав на продукта

Краве мляко 98%, закваска живи ацидофилни бактерии Lactobacillus acidophilus, щам n.v. Ep 317/402, следи от Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus thermophilus, инулин 1,9%, пектин 0,1%.

 

 

 

Хранителни стойности на 100 g продукт

Енергийна стойност kj (kcal)

Мазнини 3.2 g

от които наситени мастни киселини  2.0 g

Въглехидрати 5.3 g

от които захари 5.2 g

Белтъчини 3.2 g

Сол 0.10 g

*Съдържанието на сол се дължи изключително на наличието на естествено съдържащ се в млякото натрий.

 

 

 

 

Характеристики на продукта

Повърхност: Гладка, блестяща, без забележим слой от мазнина 

Цвят: Бял с кремав оттенък 

Вид на коагулума: Плътен, гладък, допуска се слабо разкъсване при наклон на опаковката

Консистенция: Еднородна, хомогенна 

Строеж при разрез: Гладка повърхност със слабо отделяне на серум 

Вкус и аромат: Приятно млечно–кисел

 

 

Добре е да знаете

В състава на нашето ацидофилно мляко „Наринé” са включени инулин и пектин. След приемане от човека те преминават през устата, стомаха и тънките черва без да се разрушават от ензимите и киселините, без да се абсорбират. Така те достигат дебелото черво непроменени, където служат за храна на бактериите.

В резултат на това е възможно – при част от хората – да се получи кратковременно образуване на газове. След 2-3 дни би трябвало дискомфортът да изчезне.

Този щам ацидофилни бактерии отделя вещества, които могат да придадат леко провлачване на млякото, но това е нормално и естествено за този щам.


А
цидофилно мляко „Наринé” е натурален продукт с Lactobacillus acidophilus, 
щам n.v. Ep 317/402 в млечна среда.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА АЦИДОФИЛНОТО МЛЯКО МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ В ИНТЕРНЕТ.