Ацидофилно мляко „НАРИНÉ“ беше представено на IX-та Национална конференция по хранене

 

Първото в България ацидофилно мляко „НАРИНÉ“ беше представено на ІX-та Национална конференция по хранене, която се проведе от 31 май до 3 юни 2018 г. в Международния дом на учените „Фредерик Жолио Кюри“ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“, град Варна.

Събитието се организира от Българско дружество по хранене и диетика с председател проф. д-р Божидар Попов, дмн., и дава среща на научната общност в България по теми от областите на физиология и биохимия на храненето, хранене на децата, състав и безопасност на храните, съвременни хранителни технологии, хранителни добавки, хранителна епидемоилогия и хранителна политика.

Доклад на конференцията изнесе изпълнителният директор на „Наринé България“ АД Иван Лесев. Темата на доклада „Lactobacillus acidophilus щам n.v. Ep 317/402 – над 50-годишен научен и практически опит в лечебното хранене“ предизвика сериозен интерес сред участниците и адмирации за находчивия инвеститорски интерес в разработването на продукт, който определено липсва на българския пазар, а има необходимост от него.