targovska marka

Защо ацидофилно мляко?

Ацидофилните бактерии са открити и описани за науката в началото на 20-ти век от учения Моро. bakterii

През 1963 г. арменският учен проф. Левон Ерзинкян (1906-1991) – микробиолог, доктор на биологическите науки в Института по микробиология към Академията на науките на Армения успява да изолира специфичния  щам Lactobacillus acidophilus n.v. Ep 317/402. През 1964 г. проф. Ерзинкян получава авторско свидетелство за откритието си.

lactobacillus acidophilusОттогава ацидофилното мляко, заквасено с Lactobacillus acidophilus, щам n.v. Ep 317/402, се произвежда в Армения, Украйна, Казахстан, Молдова и др. страни по света под различни търговски наименования. От 1986 г., след изследвания на японски учени, щамът е закупен и ацидофилното мляко се произвежда и в Япония.

Сега то вече е и в България. Ние избрахме за наша търговска марка женското арменско име „Наринé“.