„НАРИНÉ“ очарова и плени СВЕТА НА МЛЯКОТО

 

номинация за златен медал на Нарине

Ще си признаем и за златото, но първо да ви разкажем за изложението! 🙂

 

От 7 до 10 ноември 2018 г. „НАРИНÉ БЪЛГАРИЯ“ АД и „ЕЛВИ“ ООД участваха в Международното изложение за мляко и млечни продукти „СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО“, което се провежда ежегодно в Интер Експо Център – София.

Това е единственото в България събитие от този ранг и най-престижният форум за професионалисти в млекопреработвателната промишленост. Изложението е специализирана професионална платформа с делова програма, с много възможности за обмяна на опит с български и чуждестранни колеги, директен контакт с потенциални партньори и крайни клиенти.

През тези дни опит, идеи и контакти споделиха и обмениха производителите на: мляко и млечни продукти, суровини и ингредиенти за млечната промишленост, машини и технологии за производство и преработка, опаковка и етикетиране, специализирано лабораторно оборудване, аналитична апаратура, измервателни уреди и консумативи за лабораторен анализ и контрол на качеството, хладилна и климатична техника, специализирани транспортни средства и софтуер.

Освен с вече утвърдените продукти /кашкавал, сирене, кисело мляко/ от сериите „Боженци“ и „Тертер“,  тази година „ЕЛВИ“ ООД участва с новото си предложение –  кисело мляко „Боженци“ по БДС.

Истински фурор на изложението обаче предизвика първото в България Ацидофилно мляко „НАРИНÉ“ – продукт, който съчетава в себе си традиционния вкус на българското кисело мляко с Lactobacillus Bulgaricus и качествата на ацидофилните бактерии Lactobacillus acidophilus, щам n.v. Ep 317/402.

Представителният ни щанд беше посетен от министъра на земеделието г-н Румен Порожанов, който опита „НАРИНÉ“, остана впечатлен от превъзходните вкусови качества на млякото и прояви интерес към спецификата на този иновативен продукт.

Интересът към Ацидофилно мляко „НАРИНÉ“ остави без дъх екипа в старанието му да отговори на многобройните въпроси по време на дегустациите. Ще посочим само следните факти в подкрепа на това твърдение: още на втория ден предвиденото количество от млякото се изчерпи и се наложи спешно да изтеглим още от магазинната мрежа в София, за да заредим щанда ни; а няколко училища /от София и Пловдив; Браво, за което!/ изпратиха цели класове от учениците си, за да опитат вкуса на първото ацидофилно мляко у нас и да научат повече за ацидофилните бактерии Lactobacillus acidophilus, щам n.v. Ep 317/402.

Не е възможно да се предадат с думи интересът и реакциите на хората за чудесния вкус на млякото. Затова ви ги представяме чрез снимките в галерията по-долу. Като молим за извинение за качеството на някои от тях, но натоварването граничеше с форсмажор и снимки правеше всеки от екипа по всяко време с всичко, което може да снима! 🙂