Рецепти с ацидофилно мляко „Нарине“

Не бяхме планирали страничка с рецепти…

И както винаги се оказва, живият живот ни поднася много повече възможности и идеи.

Появиха се в интернет и първите рецепти с ацидофилно мляко „Нарине“, а ние решихме да им отделим внимание.

Кой знае – може би с това слагаме началото на един кулинарен конкурс или дори на кулинарен клуб на любителите на ацидофилно мляко „Нарине“, а защо не и на цяло кулинарно ацидофилно движение 🙂 

Имаме още идеи, с които да ви изненадваме! 🙂

Ето и първата рецепта, която открихме в блога Женска логика и страсти

Закуска с ацидофилно мляко „Нарине“, мед и плодове:

Закуска с Нарине

 

√ купичка ацидофилно мляко, 200 или 250 гр.
√ 4 с.л. фини овесени ядки
√ 1 ч.л. ленено семе
√ 1 ч.л. сусам
√ 1 ч.л. мед или домашно сладко

Може да се добави плод според сезона – настъргана ябълка, банан, шепа горски плодове, праскови или сушени плодове.
Продуктите се смесват и се оставят за няколко минути, за да се смесят вкусовете и за да станат ядките и семената по-меки. Съхранява се в хладилник.

P.S. Една кофичка ацидофилно мляко е 300 гр., а рецептата е с 200-250 гр.

Доколкото разбираме от блога, разликата се дължи на споделено мляко за закуска с котарака Макс.

Споделяйте, не пречи! 🙂